Розпочато процес оптимізації лабораторної мережі Держпродспоживслужби

27/12/2016 - 07:57

Під головуванням Першого заступника Голови Держпродспоживслужби Андрія Жука проводиться ряд виробничих нарад із керівниками головних управлінь, регіональних лабораторій ветеринарної медицини областей та м. Києва. Основною метою їх проведення є опрацювання пропозицій щодо оптимізації мережі державних лабораторій Держпродспоживслужби в областях та м.Києві.

Цьому передувало рішення Голови Держпродспоживслужби про затвердження Концепції з оптимізації мережі державних лабораторій, на реалізацію якої було прийнято відповідний План заходів Держпродспоживслужби.

На даний час над питанням оптимізації продовжує працювати робоча група, завдання якої акумулювати, аналізувати та систематизувати пропозиції щодо оптимізації лабораторій в областях та розробити узгоджений варіант. Для того, аби у підсумку було напрацьовано максимально консолідований проект, який враховуватиме пропозиції всіх зацікавлених сторін, ведеться тісна комунікація з керівниками головних управлінь та регіональних лабораторій ветеринарної медицини у форматі виробничих нарад.

Результатом проведення реформи лабораторної мережі має стати більш ефективне використання державного майна, людських ресурсів та коштів для утримання та модернізації лабораторій Держпродспоживслужби, розширення галузі акредитації лабораторій, які проводять дослідження (випробування) для цілей державного контролю, забезпечення незалежності державних лабораторій, а також вдосконалення, розвиток та забезпечення технічної спроможності їх інфраструктури.

Разом з цим унаслідок спеціалізації державних лабораторій якість лабораторних послуг буде підвищено, а можливості мережі лабораторій у частині збільшення переліку досліджень (випробувань) - розширено.

Крім того, реалізація заходів, передбачених Концепцією та Планом, забезпечить прозорість роботи мережі лабораторій, у тому числі щодо уповноваження акредитованих лабораторій та референс-лабраторій, а це, у свою чергу, сприятиме підвищенню довіри замовників до результатів лабораторних досліджень (випробувань), що надаються мережею лабораторій.