Відбувся візит представників Арабської Республіки Єгипет до Одеської області

14/04/2017 - 12:53

В Україні, в преіод з 26.03.2017 по 31.03.2017 року, перебувала делегація Арабської Республіки Єгипет у ск

ладі спеціалістів у сфері карантину і захисту рослин, де вона вивчала вітчизняну систему фітосанітарного контролю.

Під час візиту представники єгипетської делегації ознайомилися з роботою територіальних органів Держпродспоживслужби в Одеській області, відвідали ДУ «Одеська обласна фітосанітарна лабораторія», де ознайомилися з роботою відділу фітосанітарного аналізу та методиками проведення фітосанітарної експертизи.

Також представники єгипетської делегації відвідали Одеський морський торговий порт та зустрілися з представниками стивідорної компанії ТОВ «Бруклін Київ». В ході зустрічі було продемонстровано процес завантаження судна, підприємством ТОВ «Луї Дрейфус Компані Україна», яке відправляється до Єгипту.

Окрім того, делегація відвідала портовий термінал ТОВ «АДМ Трейдінг (Україна)», де ознайомились з процесом відбору зразків спеціалістами фітосанітарної служби і незалежних сюрвеєрних компаній.

Під час підсумкової зустрічі в Одесі,    яка відбулася під  керівництвом Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та за участю членів єгипетської делегації, сторони підтвердили взаємну зацікавленість у тісній співпраці та домовилися про обмін досвідом під час проведення фітосанітарних процедур.