До Одеської області надійшов вантаж з небезпечним шкідником

06/02/2017 - 13:00

ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області виявило впаромному комплексі Чорноморського морського торговельного порту цитрусові, заражені середземноморською плодовою мухою

17 січня 2017 року спеціалістами з фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області при проведенні фітосанітарного контролю в паромному комплексі Чорноморського морського торговельного порту було виявлено відсутній на території України карантинний організм – середземноморську плодову муху (Ceratitis capitata Wied).

Небезпечним шкідником, що може суттєво зіпсувати зовнішній вигляд та смак фруктів, були заражені вантажі мандаринів вагою 88,25 тонн, апельсинів вагою 136,45 тонн та лимонів вагою 48,4 тонн. Зазначені фрукти надійшли до України з Туреччини.

Заражений вантаж затримано, до нього будуть вжиті відповідні фітосанітарні заходи.

З метою недопущення подібних випадків в подальшому, до країни-експортера – Туреччини - надіслано нотифікаційне повідомлення про невідповідність вантажу фітосанітарним вимогам України.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2016 року ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області виявило середземноморську плодову муху під час проведення фітосанітарного контролю в Одеському морському торговельному порту.