Щиро вітаємо з Міжнародним днем захисту здоров’я рослин!

12/05/2023 - 17:02

    З метою підвищення загальної обізнаності про те, як турбота про здоров’я рослин може допомогти подолати голод, зменшити бідність, захистити біорізноманіття та навколишнє середовище фахівці ДУ «Одеська обласна фітосанітарна лабораторія» 12 травня провели:

    - онлайн-лекцію для студентів Одеського державного аграрного університету на тему: «Захист здоров’я рослин». Слухачі ознайомились з роботою фітосанітарної лабораторії, з переліком карантинних організмів, з можливими шляхами проникненням в країну нових шкідливих організмів та прослухали матеріал «Отримання якісних врожаїв сільськогосподарської продукції не шкодячи довкіллю»;

    - бесіду для працівників та відвідувачів (школярів) Ботанічного саду Одеського національного університету імені Іллі Мечникова інформаційного характеру про важливість своєчасного огляду рослин на предмет ураження шкідливими організмами. Разом з працівниками Ботанічного саду проведено огляд рослин на предмет їх ураження та надано рекомендації щодо засобів їх захисту.

    На завершення заходів, користуючись нагодою, фахівці ДУ «Одеська обласна фітосанітарна лабораторія» від щирого серця привітали всіх з Міжнародним днем захисту здоров’я рослин.