Україна та Індія - поглиблення співпраці у сфері карантину рослин

27/12/2016 - 09:10

З 13 по 14 грудня 2016 року відбувся візит делегації Держпродспоживслужби за участю представників IMFO та ЕВА до Індії.

Під час візиту українською делегацією було проведено переговори з Ашвані Кумаром - Співсекретарем Міністерства продовольства та добробуту фермерів, Департаменту продовольства, співробітництва та добробуту фермерів Республіки Індія та Др. Арвінд Кумаром Сінха – Директорат захисту рослин, карантину та зберігання Міністерства продовольства та добробуту фермерів Республіки Індія.

Темою переговорів було налагодження співпраці між національними організаціями захисту рослин України та Індії у сфері карантину рослин, вирішення проблемних питань які виникають при міжнародній торгівлі українським зерном та розширення спектру міжнародної торгівлі рослинами та продуктами рослинного походження.

За результатами переговорів сторони досягли домовленостей щодо продовження консультацій в частині проведення фумігації вітчизняного зерна яке експортується до Індії та вжиття двосторонніх заходів, які нададуть змогу безперешкодно здійснювати міжнародну торгівлю рослинами та продуктами рослинного походження між Індією та Україною.